De flesta som besöker Sverige från ett annat land väljer att resa till någon av de större städerna som Stockholm eller Göteborg, även om det finns mycket att se och uppleva i dessa städer missar man vad många svenskar anser vara det absolut bästa med Sverige, nämligen den norra delen av landet. Många som drömmer om att turista i Sverige för första gången drömmer ofta om midnattssolen och norrskenet. Även om man inte kan uppleva detta under samma årstid, så kan man aldrig uppleva detta i Stockholm. Man måste resa till den norra delen av Sverige för att få chansen att uppleva dessa fenomen.

Norrskenet är känt som det mystiska gröna skenet som sprids på himlen under de kalla vinternätterna i delar av Sverige. Detta har du chansen att uppleva i Umeå då det blir tillräckligt kallt för att du ska kunna vara med om det under vintern; det är oftast när man vet att det kommer att bli riktigt kallt som man ska spana efter norrsken, då har det chansen att dansa runt på himlen och om man aldrig har sett detta förut är det en fantastisk upplevelse som man sent kommer att glömma. Det är även en upplevelse du kan vilja uppleva om och om igen.

En annan sak Sverige är känt för är midnattssolen. Om man reser till Västerbotten under sommaren går denna inte att missa. Solen går aldrig ner och man kan njuta av ljusa sommarnätter. Det är alldeles utmärkt för den som vill vandra omkring på nätterna och verkligen njuta av sommaren till fullo. Bästa månaden för att uppleva detta är juli och du kommer dessutom att ha en skön och behaglig värme runt omkring dig. Om du gillar friluftsliv har Västerbotten dessutom väldigt mycket att erbjuda dig och du kommer att älska detta landskap.