Guitars the Museum är ett museum som är mycket populärt i Umeå. Det anses vara ett av de finaste musikmagasin i hela världen. På museet kan du se mängder med musikinstrument som är från 1950-talet och fram till idag. Då det är en mycket vacker och speciell musiksamling drar det väldigt många turister och många reser långväga enbart för att se denna fantastiska musiksamling. Därför är detta ett måste när du befinner dig i Västerbotten. Det är ett måste när man är i Umeå. Du kan göra det till en heldag då det finns så mycket att se och beundra på detta museum och om du är musikintresserad är det helt enkelt ett måste för dig att gå dit.

Det finns alltid tre guidade turer varje dag som de har öppet. De har öppet måndag till lördag och söndagar är därmed alltså stängda. De guidade turerna är klockan, 12, 15 och 17 och priset för att delta på en guidad tur ingår i entrébiljetten. Museet har fått mycket bra betyg och är därför väl värt ett besök.

Det rankas som topp 5 av de bästa museum att besöka under en vistelse i Sverige och dessutom har de fått Travellers choice Award för 2016. De är dessutom det enda museum i topp 5 i hela Sverige som ligger utanför Stockholm. Därför kan det vara väl värt resan till detta museum och du kommer garanterat inte att ångra dig. Givetvis finns det även mängder med andra saker att se och göra i Västerbotten som du kan kombinera med denna resa men om befinner dig i Umeå eller ska planera en resa till Umeå bör du även se till att boka in detta museum. Du kommer garanterat inte att ångra dig och du kommer att få en “aha- upplevelse” som du sent kommer glömma.